Inspiratie - Michael Roads

Ga naar de inhoud
Artikelen
Hoe kan ik een verschil maken in de wereld?
Ergens is dit een vraag die te maken heeft met een gebrek aan eigenwaarde, want alleen al door op deze planeet te zijn, maak je verschil. Alles is energie. De mensheid, de Natuur, de Aarde en alles op die aarde. Alle menselijk energie is Eén. Als je continu negatief bent, je zorgen maakt over de toestand in de wereld en over hoe vervelend mensen kunnen zijn, stop je negatieve energie in dat veld van menselijke energie of menselijk bewustzijn. Je maakt een verschil! Andersom maak je ook een verschil als je positief bent over de wereld, als je de schoonheid ziet in de Natuur en in de mensheid.

Het lijkt me duidelijk dat het verschil waar behoefte aan is, jou en de mensen om je heen een vrij gevoel geeft vanbinnen. Als je gedachten vreugdevol zijn en je een gevoel van innerlijke vrijheid bezorgen, als je vervuld bent van dankbaarheid en waardering voor het leven, dan maakt dat een groot en positief verschil voor de wereld.

Dus alsjeblieft, maak het grootst mogelijke verschil door de Liefde uit te dragen die je bent. Dat kun je doen door constant en bewust... te kiezen voor Liefde!Luisteren versus Horen
Mensen weten niet hoe ze moeten luisteren. We lijken te denken dat horen hetzelfde is als luisteren, maar dat is het niet. Je kunt horen en nadenken tegelijk, maar je kunt niet tegelijkertijd luisteren en denken. Als je luistert, is het stil vanbinnen. Luisteren en stil zijn, zijn twee energieën die erg goed bij elkaar passen.

Stilte is het geluid van het leven, want binnenin de stilte zit onhoorbaar geluid. We zijn verslaafd aan hoorbaar geluid! Als iemand echt luistert - en het duurt een tijd om dat te leren - is hij één met het leven. Op dat moment gaan de metafysische oren van het hart open en vangen ze onhoorbaar geluid op. Met horen heeft dat niets te maken.

Luisteren naar de stilte draagt bij aan de ontwikkeling van de pijnappelklier, en dit is tegenwoordig zeer noodzakelijk. We leven in een rumoerige samenleving, met steden vol herrie, maar daar zijn we zo aan gewend dat maar weinig mensen dat opmerken. Voor iemand die buiten woont is het constante lawaai in de stad onmogelijk te negeren, maar een stadmens hoort het niet eens. Laat het eens stil zijn. Luister.

Een diepere verbinding met het leven ontstaat als we stil, maar constant en bewust... kiezen voor Liefde!Enthousiasme is de ontstaansbron van vervulling
Enthousiasme is de ontstaansbron van vervulling, luidt een van mijn uitspraken. De oorspronkelijke betekenis van enthousiast is: van God vervuld. Enthousiasme is een heel krachtige energie. Als je enthousiast bent, word je niet gehinderd door zelftwijfel of gevoelens van onvermogen. Het brengt je ertoe je grootste potentieel te vervullen. Veel mensen gaan mat door het leven en mopperen als het allemaal tegenvalt of als ze teleurgesteld zijn in zichzelf.

Ik ben altijd een enthousiast persoon geweest, misschien omdat ik een Ram ben, en daar ben ik erg blij om. Ik ken echter ook mensen die niet enthousiast geboren zijn maar dat hebben ontwikkeld, en bij wie die energie net zo krachtig is. Enthousiasme leidt tot een wijze en holistische benadering van het leven. Het is altijd verheffend. Zoals ik zei, uit enthousiasme komt vervulling voort. Het zorgt voor de wilskracht, energie en positiviteit om alle tegenspoed te overwinnen.

Ik adviseer enthousiast om enthousiast te kiezen voor... onvoorwaardelijke Liefde!Emotionele healing
Emotionele healing is iets wat vandaag de dag hard nodig is volgens mij. Het blijkt dat de Westerse mens van tegenwoordig mentaal heel scherp is, maar emotioneel gezien niet goed functioneert. En vreemd genoeg schijnen de mensen met dit probleem zich daar niet van bewust te zijn. Gedachten gaan vooraf aan emoties. Als je kritische of veroordelende gedachten hebt, komt dat tot uiting in je emotionele taal... en ja, emoties zeggen meer dan woorden. Het zijn de stilzwijgende boodschappen van gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal.

Als ik mensen observeer in lobby's en op luchthavens terwijl ze zich naar hun vliegtuig haasten of afscheid nemen van iemand, zijn hun emoties voor iedereen duidelijk te lezen. De allergrootste emotionele pijn komt voort uit de neiging ons te hechten. We hechten ons emotioneel aan mensen net zoals we ons vroeger hechtten aan de teddybeer waar me mee sliepen. Loslaten is de les in deze moderne tijd. Een geliefde die ons ontnomen wordt, dwingt ons los te laten... of niet? Loslaten zou een manier van leven moeten zijn, zodat we de vrijheid hebben om emotioneel te groeien.

Bij Liefde is geen sprake van hechting, alleen bij emoties. Een perfecte reden om... te kiezen voor Liefde!Echte vriendschap is geweldig
Echte vriendschap is geweldig. Een echte vriend geeft je alleen steun, nooit kritiek. (De criticus in je hoofd doet al meer dan genoeg!) Als je een vriend vraagt je te helpen bij het nemen van een belangrijke beslissing, zal een echte vriend zeggen: "Het is belangrijk dat jij de beslissing neemt, niet ik. Hoe het ook uitpakt, je kunt altijd rekenen op mijn steun, maar als je de beslissing zelf neemt, heb je het heft in eigen handen. Dan sta je in je kracht."

Dat is waar vriendschap om draait: de ander in zijn kracht zetten, hem of haar sterker te maken, nooit zwakker. Een vriend probeert je nooit de loef af te steken of je dom over te laten komen. Een vriend maakt je nooit belachelijk en zal je nooit opzettelijk in verlegenheid brengen. Een vriend is iemand op wie je kan rekenen, die je met een gerust hart in vertrouwen kan nemen.

Als je een echte vriend bent, haalt dat het beste in je naar boven, maar het is niet altijd makkelijk. Als je wordt afgewezen, wijs jij niet af. Alvorens je een echte vriend kunt zijn voor een ander, dien je goed bevriend te zijn met jezelf. Het is ongelooflijk hoeveel mensen hun eigen grootste vijand zijn.

Als je je eigen beste vriend bent, is het makkelijk om constant en bewust... te kiezen voor Liefde!


Als je een nieuwe Waarheid ontdekt
Als je een nieuwe Waarheid ontdekt, of tenminste, als die nieuw is voor jou, wil je dat graag delen met de mensen die belangrijk voor je zijn. Echter, je bent tot je inzichten gekomen doordat je spirituele pad naar een bepaalde deur leidde, en het voor jou het perfecte moment was om die deur te openen. Het is heel onwaarschijnlijk dat je familie en vrienden op hetzelfde moment datzelfde pad hebben genomen dat bij die deur uitkwam, dus als jij je ondervindingen enthousiast met hen deelt, zitten ze daar niet op te wachten. Voor ons is dat verbijsterend, maar vanuit hun perspectief is het zo dat je probeert ze iets te laten inzien op een moment dat ze daar niet naar willen of kunnen kijken... door jouw `bril'!

Als je inzichten opdoet, kun je dat het beste naar anderen communiceren door te `leven' wat je hebt ervaren, door de Waarheid te `leven' die je hart heeft geraakt. Dat is veel effectiever dan woorden.  In mijn hoedanigheid van spiritueel leraar zijn het niet alleen mijn woorden die mensen beïnvloeden, het is mijn energie. Ik geef uitdrukking aan het bewustzijn dat samengaat met innerlijke groei. Als ik tegen mensen praat, komt die energie mee met mijn woorden... en zo groeien we allemaal!

Nog iets wat veel krachtiger is dan woorden, is bewust kiezen voor... onvoorwaardelijke Liefde!


Gehechtheid
Als ik het heb over gehechtheid, denken mensen vaak aan dingen of personen waar ze gehecht aan zijn. Waar we echter vooral gehecht aan zijn, zijn onze meningen en overtuigingen. Mensen willen geregeld mijn mening ergens over weten, maar in hun leven is het hun eigen mening die telt, niet de mijne. Voor mij is er een groot verschil tussen advies of mijn mening geven. Advies geven vind ik prima, maar met het geven van mijn mening ben ik erg terughoudend, simpelweg omdat dat alles is wat het is. Een mening.

Neem overtuigingen. Mensen zijn erg gehecht aan hun overtuigingen. Die verdedigen ze met hand en tand, vooral als ze aangevallen worden. Het loslaten van meningen en overtuigingen is daarom een erg grote stap richting innerlijke vrijheid, maar de eerste stap is natuurlijk het herkennen en erkennen van die verborgen mentale en emotionele handicaps. In discussies zeggen mensen vaak "ik denk", of "dit is hoe ik het zie". Dat is oké, maar het is wel een handicap. Het ís mogelijk te leven vanuit een open en welbewust bewustzijn, zonder de behoefte overtuigingen en meningen te hebben. Tenminste, dat is mijn mening, denk ik.... GRAPJE!!!

Het leven is makkelijker als we leven vanuit het hart, in het moment, en als we bewust en contant... kiezen voor Liefde!  


Mijn grootste angst
Iemand vroeg mij een keer wat mijn grootste angst is. Ik antwoordde dat ik geen angst meer ervaar, maar volgens mij werd er getwijfeld aan het waarheidsgehalte daarvan. Vaak zeg ik voor de grap dat we allemaal een bepaalde hoeveelheid angst hebben en dat ik die van mij negenveertig jaar geleden helemaal heb opgebruikt. De waarheid is dat angst een creatie is van onszelf, zij het een onbewuste creatie.

Als je bewust leeft, hoef je geen angst te creëren. Als je je in het dagelijks leven bewust bent van je onsterfelijkheid, dan is er geen ruimte voor angst. Als je je bewust bent van onvoorwaardelijke Liefde, is er geen ruimte voor angst. Angst is een heel oude conditionering, dus het is een automatische reactie. Oude programma's horen niet thuis in de nieuwe opwekkende energie van deze tijd. Liefde is de weg.

Als je je richt op Liefde en die voelt voor jezelf, heeft angst geen greep op je. Als je bewust bent, zal angst nooit een bewuste keuze zijn. Angst is een keuze die je lang geleden hebt gemaakt en die aan je vast blijft zitten als een parasiet. Liefde is de manier om verder te komen. Dat is de reden dat ik telkens en telkens weer blijf herhalen om constant en bewust... te kiezen voor Liefde!


Verwachtingen
Veel van onze ellende wordt veroorzaakt door onze verwachtingen. Dit leerden we waarschijnlijk in onze jeugd. We verwachtten een fiets te krijgen op onze verjaardag, maar dat gebeurde niet. We waren teleurgesteld... en daar begint het! Zoveel mensen laten zich keer op keer teleurstellen, en als gevolg daarvan worden ze boos en raken ze verbitterd.

Die allereerste teleurstelling als kind kan het startpunt zijn van nog veel meer boosheid, nog meer teleurstellingen. Waarom? Omdat we de scheppers van ons leven zijn – in ontkenning. Het is niet de verwachting die het probleem is, maar onze gehechtheid aan de uitkomst. Als we verwachten dat er iets heel leuks gaat gebeuren en dat blijkt niet zo te zijn, zouden we simpelweg onze schouders op kunnen halen en denken: ach, het is wat het is. Dan is er geen gehechtheid en daarom geen boosheid, geen teleurstelling. Makkelijk, toch?

Als je nooit ten prooi wil vallen aan teleurstellingen, kies je constant en bewust... voor Liefde!   
Terug naar de inhoud