Liefde - Michael Roads

Ga naar de inhoud
Artikelen
7 Maart 2015


Liefde is creatiekracht

Wat is het verschil tussen de gebruikelijke visie op Liefde als een emotie en het gegeven dat Liefde creatiekracht is?

Als we echte Liefde ervaren, voelen we daar emoties bij. Echte Liefde gaat zeker niet gepaard zonder de bijbehorende emoties, maar die emoties staan niet gelijk aan Liefde. Als je in een heel snelle auto over een erg drukke snelweg rijdt, voel je emoties... waarschijnlijk in de categorie angst of opwinding. Echter, je weet heel goed dat die emoties door de snelheid worden veroorzaakt. Analoog daaraan, als je volmaakte Liefde ervaart – de snelle auto – zijn de emoties die worden opgeroepen door die liefdeservaring niet de Liefde zelf - de snelle auto. Het zijn de passagiers in de auto, ofwel de reisgenoten van Liefde.

Liefde is creatiekracht en er komen natuurlijk heerlijke emoties uit voort… maar emotie is geen Liefde! Het is makkelijk te begrijpen hoe de verwarring is ontstaan, maar we hebben nu vastgesteld dat het hier om een illusie gaat.

Kiezen voor Liefde gaat niet over kiezen voor een emotie, maar er komen wel altijd emoties bij kijken. Het enige wat je hoeft te doen, is simpelweg… kiezen voor Liefde!5 Maart 2015
Hou ik onvoorwaardelijk van mezelf?

Mij wordt gevraagd of ik echt onvoorwaardelijk van mezelf hou. Ieder van ons kan alleen in zijn eigen staat van bewustzijn verkeren, maar als die altijd hetzelfde blijft, stagneert onze ontwikkeling langzaam. We zullen de grenzen van onze vermogens moeten blijven oprekken om in balans te zijn, liefdevol, meelevend enzovoort, en om te groeien in bewustzijn. Als we onze grenzen verleggen, groeien we.

Dus vandaag hou ik onvoorwaardelijk van mezelf, maar ik ben continu bezig mijn vermogen tot onvoorwaardelijke Liefde op te rekken en uit te breiden. Onvoorwaardelijke Liefde is geen vast en onveranderlijk iets, simpelweg omdat Liefde creatiekracht is. Dit betekent dat als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, je tegelijkertijd bezig bent je vermogen tot eigenliefde en de uitdrukking daarvan te vergroten.

Ik bekritiseer mezelf nooit, veroordeel mezelf niet en kwel mezelf niet met nare gedachtes. Ik respecteer mezelf en eer mezelf. Verder breid ik dit, zo goed als ik kan, uit naar alle andere mensen, zowel naar diegenen die deel uitmaken van mijn leven, als naar degenen die dat niet doen. Stemt de wreedheid van mensen jegens andere mensen me treurig? Ja, maar ik kies ervoor me te richten op de Liefde van de mensheid voor de mensheid. Daar gaat het grootste deel van mijn energie heen.

Bovendien, en dat adviseer ik jou ook, kies ik continu en bewust voor… onvoorwaardelijke Liefde!
Terug naar de inhoud