Biografie - Michael Roads

Ga naar de inhoud
Over Michael

Achter elk bijzonder persoon die grote spirituele groei heeft doorgemaakt schuilt een boeiend verhaal. Zo ook bij Michael.
Zijn leven begon heel gewoon en herkenbaar. Hij werd in 1937 geboren in de buurt van Cambridge, Engeland, en kwam net als zijn toenmalige vrouw Treenie uit een boerenfamilie. Hij had al op jonge leeftijd een sterk intuïtief contact met de natuur en voelde zich erg aangetrokken tot het mysterie ervan. Michael voelde zich dan ook totaal niet thuis in de cognitieve wereld van school. Als jong volwassene verloor hij grotendeels zijn gevoeligheid voor de subtielere werelden van de natuur.


Naar Australië
Na hun huwelijk in 1958 zetten hij het boerenambacht voort met Treenie. Zes jaar later brachten het leven hun ertoe naar Australië te emigreren met hun twee zoons. In Tasmanië begonnen zij weer een boerenbedrijf en ze kregen er nog twee kinderen.
Na een aantal moeilijke jaren als veehouder kwam Michael erachter dat zijn manier van werken meer weg had van een strijd op leven en dood en dat hij totaal niet hield van de zich oneindig herhalende routine rondom het houden van melkvee. Hij en Treenie gingen op zoek naar samenwerking met de natuur en zochten manieren om hun boerenbedrijf daarmee in overeenstemming te brengen. Michael werd een pionier van de biologische landbouw en veeteelt in Australië.
Gedurende de tien jaar die volgden vond er een grote verandering in Michael zelf plaats. Hij leerde zich (opnieuw) afstemmen op het wezen van het land en realiseerde zich dat mensheid en natuur van elkaar afgescheiden waren geraakt. In deze jaren op de boerderij schreef hij twee boeken over biologisch tuinieren en leven in Australië. Beide boeken werden bestsellers in Australië.
Gedreven door een sterk verlangen naar spirituele groei verkochten Michael en Treenie in 1976 hun boerenbedrijf en begonnen met hun kinderen aan een rondreis door Australië. Na een jaar monde dit uit in hun participatie bij de stichting van de Homeland Foundation in New South Wales, een leefgemeenschap gebaseerd op de Findhorn Community in Schotland. Dit werd voor hun beiden een periode vol heftige uitdaging en innerlijke groei. Het was gedurende deze jaren dat Michael contact maakte met de Geest van de Natuur die voor hem Pan heette. Dit contact zou uiteindelijk naar zijn verlichting leiden. Na verloop van tijd voelde Treenie en Michael zich niet meer in overeenstemming met de weg die de community op ging en verlieten de plek om zich als gezin te vestigen in Queensland aan de Sunshine Coast.  

Emotionele Balans en Onvoorwaardelijke Liefde
In 2006 werd zijn leven volkomen op z'n kop gezet door het plotseling overlijden van Treenie. Ondanks al zijn spirituele groei, verlichting en metafysische ervaringen was dit een enorme emotionele schok voor hem. Na haar overgang bleven Michael en Treenie metafysisch met elkaar in contact. Dit hielp hem heel erg om zijn innerlijke pijn en verdriet te verwerken. Het contact met haar en zijn gevoelens rondom haar overlijden maakten Michael bovendien duidelijk dat hij nog veel te leren had over de diepere betekenis van Liefde. Haar overgang en alles wat dat bij hem opriep brachten hem uiteindelijk tot het loslaten van zijn emotionele gehechtheid aan Treenie. Hiermee stapten hij binnen in de dimensie van Onvoorwaardelijke Liefde en emotionele balans. Deze heftige periode en grote transformatie gebeurden tijdens het schrijven van zijn boek Through the eyes of Love/Journey with Pan (vertaald als: Door de ogen van Liefde) en hij heeft daarin zijn ervaringen beschreven.

Vanuit die plek van Onvoorwaardelijke Liefde en emotionele balans reist hij tegenwoordig de wereld rond met Carolyn. Zij is de vroegere organisator van de Amerikaanse Roadsway activiteiten en al vele jaren bekend van Michaels nieuwsbrieven. De interactie met zijn publiek is altijd vanuit het moment en vanuit Onvoorwaardelijke Liefde en dit alleen al heeft een grote transformerende kracht. Daarnaast is hij een bijzonder getalenteerd spreker met een groot gevoel voor humor. Hij reikt praktische handvaten aan om voor Liefde te kunnen kiezen en al het oude los te laten, maar bovenal brengt hij je terug bij je eigen kracht en Liefde. Wat hij zegt en schrijft getuigt van groot inzicht en diep doorleefde wijsheid, maar de Liefde die door de woorden heenkomt is op zichzelf al transformerend voor wie wil ontvangen.
In boek 2 van Through the eyes of Love is duidelijk dat hier een man in Balans aan het woord is. Zoals hij zelf ook zegt zullen de liefhebbers van een vleugje persoonlijk drama teleurgesteld worden, want die is niet meer te vinden in zijn leven!


Wanneer ze niet reizen genieten Michael en Carolyn van hun leven en huis in het subtropische Queensland, met vijvers, 'water dragons', hagedissen, goudvissen, en.....Terug naar de inhoud